И така ,от известно време обмисляте да излезете от града и да заживеете на село.Това е едно добро начало, но помнете, че е начало на дълъг процес.И като всеки процес има своите етапи, които не е хубаво да пренебрегвате, да оставите без внимание или да се направите, че не са важни.


Поговорете с хората около вас

Ние всички сме оплетени с куп обвързаности, съзнавани или не, и всяка промяна се отразява на тези връзки. Говорете. Споделяйте плановете си, изслушвайте, отговаряйте на въпроси. Не се плашете от подигравки или иронични коментари, подминавайте ги. Но на конкретните забележки се постарайте да намерите удобен за всички вариант. Обсъждайте финансови ангажименти, социални ангажименти, не подминавайте и дребните подробности. Срещи с приятели, редовни посещения на роднини, членство във фитнес клуб, неделно пиене на кафе със съседка, абонамент в библиотека, каквото и да е. Преместването на село не е бягство от ангажиментите ви, така че убедете всички заинтересовани в това. Прекратете поети ангажименти, ако не смятате да идвате до града редовно или ги преструктурирайте спрямо плановете си за пътуване към града.

Обмислете всички аспекти на живота си

Независимо дали се отнася до редовни посещения при лекар или до спортни тренировки, до навика ви да пиете конкретна марка кафе или да стоите будни до среднощ, пушейки цигара от цигара- обмислете как и дали можете да продължите с навиците си в новата обстановка. Помислете дали бихте могли да ги промените, така че да паснат на промяната в стила на живот, дали можете да замените нещо, или да се откажете от друго. Да, обикновено на село има всичко, но липсата на денонощен магазин може да се окаже препъникамък за неподготвен за това пушач, а нестабилен обхват на GSM да е причина да пропуснете важен ангажимент. Така че помислете добре от какво се нуждаете за дългосрочен комфортен живот на село и проучете вариантите.

Подгответе се финансово

Колкото и да не ни се иска, всяка промяна е свързана с разходи- на време, на труд, на средства, на материали. Както споменах по-горе- осигурете си максимално комфортен живот в новия дом. Промяната е достатъчно стресираща и без допълнителните притеснения, свързани с липса на удобни чехли или изгоряла крушка на стратегическо място. Всеки от нас има вещи и ритуали, които му носят психологически комфорт-осигурете ги на вас и на тези, които ще живеят с вас. Обмислете добре какво ще ви бъде необходимо и как бихте могли да си го набавите. Дали можете да го вземете от приятели или близки, или да го закупите втора ръка? Дали можете сами или с малка помощ да ремонтирате или имате близки в тази сфера? Възможностите са много, не бързайте и всичко ще се подреди.

Дайте си възможност за отстъпление

В никакъв случай не изгаряйте мостовете назад.Това е лесно и винаги можете да го направите на следващ етап. Не бързайте да продавате имота си в града, вместо това го дайте под наем- така ще имате малки, но сигурни доходи, а и вариант да се върнете обратно. Ако изпитвате колебания и имате възможност, не напускайте работа, а си вземете неплатен отпуск. Не се насилвайте, но и не протакайте излишно. Никога няма да знаете дали решението да заживеете на село е добро, докато не опитате .Все пак сайта http://beznaem.com/  е точно за това- дава възможност да пробвате дали сте готови за нови предизвикателства в живота.

Успех!

Share
Facebook Comments